Gud har givet os vores immunforsvar til at bekæmpe og beskytte os mod sygdom. Det er den bedste beskyttelse, vi kan få og udnytte. Hvis vi ikke havde vores immunforsvar, så var vi døde. Altså er den bedste forebyggelse mod coronavirus at styrke vores immunforsvar.
Det er bedre at forebygge end at helbrede!
Høj D-vitamin niveau
I artiklen her hos Mad for Livet kan du læse om, hvor vigtigt det er, at vi ikke har et lavt D-vitamin niveau i kroppen. Vores mængde af D-vitamin i kroppen har stor betydning for, om vi bliver syge. Og det gælder mange slags sygdomme. Og jo mere D-vitamin mennesker mangler, jo større problemer i forbindelse med COVID-19.
De har lavet en undersøgelse med 154 personer indlagt med COVID-19, og forskere har derved fundet ud af, at den største del af de indlagte med COVID-19 mangler D-vitamin. Næsten alle der kom på intensiv afdeling led af stor D-vitamin mangel. De vurderede at ca. 80 % af de indlagte med COVID-19 manglede D-vitamin. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen nu også D-vitamin tilskud om vinteren (∗).
Mange smittede mangler D-vitamin
Immunforsvar eller vaccine
Her i denne udsendelse fortæller læge Claus Hancke om, hvad vi selv kan gøre for beskytte os mod COVID-19. Og det er netop D-vitamin, der er det vigtigste. Desuden C-vitamin, selen og zink. Problemer med smags og lugtesans skyldes tit, at folk har et lavt niveau af zink (12:17), men D-vitamin mangel kan også give de symptomer. Det er usundt at ryge, men det svækker også immunforsvaret at spise meget sukker (9:39).
Vaccinen mod COVID-19 virker overhovedet ikke, om mennesker mangler selen (28:10). Det er der mange, der ikke ved, heller ikke lægerne. Udsendelsen hos dkdox.tv er fra d. 17. dec. 2020 og varer 32 min.
Det vigtigste er D-vitamin
Claus Hancke fortæller, at det vigtigste i forebyggelse mod COVID-19 er D-vitamin. Efter Claus Hanckes mening er Fødevarestyrelsens anbefaling af “D-vitamin op til 20 μg om dagen” alt for lille. Claus anbefaler 100 μg D-vitamin om dagen. Og jeg tror, Claus har ret. Det er også min erfaring. En arbejdsgruppe vurderede: “Danskernes indtag af D-vitamin bør øges med 5-7,5 μg (mikrogram) pr. dag – Og så op til 20 μg om dagen for de særligt udsatte.” – Disse myndigheders anbefalinger er alt for små. Den smule de anbefaler hjælper slet ikke nok.
Mange danskere undgår solen, når den står højest på himmelen og giver mest D-vitamin. Desuden bruger mange sikkert solcreme. Hvilket også hindrer dannelsen af D-vitamin. Vi kan kun få nok D-vitamin af solen, når den står mindst 45 grader over horisonten, og det gør den kun 3 måneder om året midt på dagen (2:50). Og hvis mennesker så smører solcreme på, så hindrer det dannelsen af D-vitamin. Kolesterol nedsættende medicin hindrer også dannelsen af D-vitamin, da kroppen skal bruge kolesterol for at lave D-vitamin.
Når lageret af D-vitamin i kroppen bliver lavt, så kommer sygdomstiden for mange. Nogle kalde den influenza sæsonen. Claus Hancke kalder det for D-vitamin mangel sæsonen (10:00). Når D-vitamin niveauet er over 75 nmol/l, så er dødeligheden 0 for COVID-19 (10:50); jo højere D-vitamin niveau jo mindre sygdom. Altså kunne dødstallet for COVID-19 være bragt ned med et højt niveau af D-vitamin.
Dårlig immunforsvar?
Per Brændgaard har her en oplysning om en ung mand, som blev syg af coronavirus. Men hvad var årsagen? Per har her et bud på hvorfor og løsningen på, hvad vi bør gøre for at forebygge. Artiklen fra d. 29. jan. 2021 –
Langt fedt liv
Hjemmesiden “Langt fedt liv” har mange gode artikler. Der ligger også en meget god artikel om, hvordan man forebygger at få coronavirus.
Forebyggelse af Coronavirus – Alternativ helbredelse af COVID-19, influenza og alle virus- og bakterie infektioner. Denne artikel startede d. 8. februar 2020, men er blevet opdateret hen ad vejen.
Forebyggelse af coronavirus . . .
Der ligger også en hel bog om at overleve coronavirus.
Du kan se, hente og gemme bogen herfra: