Depressionens årsag

Der kan jo være så mange forskellige årsager til at mennesker bliver de­pri­me­re­de. Jeg har nævnt under “deprimeret“, at der er visse livsvigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for. Og nogle af disse kan ved mangel føre til depression. Her vil jeg skrive om de ting, jeg har set.

De ting vi gør

Hos nogle er det årstiden, som kan virke ind. Så lys er vigtig. Så det er jo selvfølgelig heller ikke godt at lave om på dag og nat. Nogle sidder oppe til langt ud på natten og sover til langt op ad dagen. Og så kan de ikke forstå, hvorfor de har det dårligt. Det er klart, at vi må også passe vores legeme ordentlig. Med søvn og hvile på de rigtige tidspunkter. Med sund mad. Motion og frisk luft er også nødvendige ting. Fylder vi os med en masse ting, som ikke er godt for os, så kan vi jo heller ikke forvente at have det godt.

Så der er jo rigtig mange grunde til at mennesker kan blive de­pri­me­re­de. De ting, vi fylder os med, påvirker os. Om det så er fysiske ting, mad og drikke, eller ting vi lytter til og ser på, vi bliver påvirket af det. Har vi dårlige vaner, så må vi ændre på dem. Men vore egne tanker spiller sandelig også en stor rolle. At tænke på uoverskuelige problemer på en forkert måde skader også.

Misbruger vi os selv, så ødelægger vi os selv. Hvis vi presser os selv for hårdt, fysisk eller psykisk eller begge dele, kan det også føre til depression. At sove alt for lidt i længere tid kan også blive en årsag, om vi presser os selv for hård. Nu kan der jo være så mange årsager til, at et menneske ikke kan sove godt. At sove godt om natten er virkelig en ting at være taknemlig for. At blive stresset og ikke få noget gjort ved det i tide kan også føre til depression.

Efter en traumatisk oplevelse 

Kommer depressionen pludselig efter en traumatisk oplevelse. Så er der jo nogle ting, som skal behandles og bearbejdes. Vi kan ikke altid få ændret de ydre om­stæn­dig­hed­er, men vi kan ændre på, hvordan vi selv reagerer på tingene. Hvordan vi reagerer på om­stæn­dig­hed­er kan være meget forskelligt, da vi er forskellige. Reagerer vi på måder, som ikke er godt, så er det jo om at få noget gjort ved det.

At miste et menneske 

Et dødsfald er jo en ydre omstændighed, vi ikke kan ændre på. Det er jo ikke tit, at den døde bliver vagt til live igen. Men vi må så lære at tage livets om­stæn­dig­hed­er på den rigtige måde. Det duer jo f.eks. ikke at blive ved med at hænge fast ved et menneske på en forkert måde, når det ikke er her længere. Vi må lære at give slip. At give slip betyder ikke at holde op med at elske. Er der sjælebindinger, som ikke er gode, så må vi frasige os dem og bryde dem og deres magt over vore liv i Jesu navn, så vi kan blive fri. Det er naturligt at sørge. Men det er ikke naturligt, når sorgen bliver forstærket at åndsmagter, som vil forøge sorgen og savnet. Gud vil give os trøst. Vi må søge ind i hans favn og lade os trøste af ham.

Det kan måske være ligeså smertefyldt at opleve en skilsmisse. Og det kan også føre til depression for nogle. Hvad der er forståeligt nok. Men det er bare ikke godt. Det er jo ikke så sært, at Gud hader skilsmisser, for han ved at det er ødelæggende.

Her er det jo virkelig godt, hvis der er nogle gode venner, som kan hjælpe og komme med gode råd. Nogle gange er der nok bare brug for, at de er der. Professionel hjælp er jo godt, hvis det hjælper. Jeg har nu den holdning, at det er Gud, som kender os bedst, og derfor ved, hvad vi har brug for, og som bedst kan hjælpe os. Men Gud bruger altså tit mennesker, hvor det er muligt.

Kommer det snigende? 

Det ubevidst at have en dør stående på klem for Djævelen kan også føre til de­pres­si­on. Du kan læse mere om årsager til de­pres­si­on under “åbne døre for Djævelen“. Der er links til den fra “deprimeret” (siden du kom fra).

Sindet

Depression har jo noget med vores sind at gøre. For det er jo i tan­ke­li­vet og i føl­el­ser­ne, at de pro­ble­mer kommer. Derfor er det jo så vigtigt, hvordan vi tænker. Tænker vi negative tanker og nederlags tanker, så er det jo ikke så sært at vi får pro­ble­mer. Undertrykte og fortrængte oplevelser og følelser kan også give pro­ble­mer. For på et eller andet tidspunkt så kommer der altså en reaktion. Den reaktion kan komme i sindet, men den kan også slå ud i legemet som sygdom.

Vi må lære at takle livets omstændigheder på den rigtige måde. Vi har Guds ord som vejviser. Vi må lægge alle vore bekymringer frem for ham. Vi kan snakke med Gud om alt.

Undertrykte følelser

Undertrykte følelser kan slå ud som depression. Hvilke sygdomme, det kan føre til, ved jeg ikke, men dr. Don Colbert har skrevet en bog: “Livsfarlige følelser“, som fortæller meget godt om det. Bogen er på norsk (den kan ikke lånes). Så det er meget vigtigt, at vi ikke un­der­tryk­ker vore følelser. Du kan læse lidt mere om det på min side med “Lever du i frihed” under afsnittene: Sindet + Fortræng ikke problemerne! + Luft ud (de ligger næsten nede på midten af siden).

De åbne døre for Djævelen

Når du vender tilbage til siden med “deprimeret“, kommer der link til en side med de åbne døre for Djævelen, for det er så vigtigt at få de døre lukket. De åbne døre kan nemlig også føre til depression. Nogle mennesker “leger” med det okkulte. Så har de altså selv åbnet sig for Djævelen og mørkets rige.

Det kan ske, at vi må omvende os fra nogle ting. Måske er der ting, vi har brug for at blive sat fri fra.