Helvedes forgård


Beretning fra Sibirien trykt i avisen Pravda d. 19. januar 1991.


Boringen i jorden

Avisen Neftjanik Bashkiri blev i januar 1991 den mest læste avis i Sovjet. Så mange læste den, at den kommunist tro avis Pravda besluttede sig for at referere artiklen, som havde forårsaget sådan en opstandelse.

Videnskabsmændene havde i vest Sibirien boret et 14,4 km dybt hul for at studere jordlagenes bevægelser under jordoverfladen.

En af videnskabsmændene, doktor Dmitry Azzakov, siger: ”Som kommunist tror jeg hverken på Himmelen eller Bibelen, men som videnskabsmand tror jeg nu på Helvede. Vi blev chokeret over opdagelsen, men vi kan bare fortælle det, vi har set og hørt. Vi borede lige ind i Helvedes forgård.”

Man borede for at nå dybt under jordoverfladen. Pludselig opdagede man en stor lomme på 14,4 km’ dybde. Temperaturen var 1075 grader celsius. ”Jeg troede ikke mine egne øjne, da vi trak boret op,” siger Azzakov. Et ækelt væsen med store, ondskabsfulde øjne dukkede op af hullet i en røgsky. Væsenet skreg som et vilddyr, før det forsvandt, skriver Pravda.

Skrig fra afgrunden

”Nogen af arbejderne løb sin vej, men vi, som blev tilbage, opdagede mere. Vi sænkede en sensor ned i hullet for at høre lyden fra jordlagenes bevægelser. I stedet hørte vi angstfyldte menneskeskrig”, fortæller Azzakov.

”Først troede vi, lyden kom fra vores egen udrustning, men lyden fortsatte til tros for, at vi kontrollerede alt. Vi spillede lyden ind, af ikke bare en eller to, men millioner af skrigende mennesker. Heldigvis kunne vi spille den frygtelige lyd ind på bånd. Vi dækkede hullet til og sluttede at bore. Det var åbenbart, at vi havde stødt på noget, som lå udenfor vores kundskab og forstand. Vi så og hørte ting, vi aldrig har hørt om før.”

Sovjets myndigheder har ikke kommenteret hændelsen. Den officielle årsag er, at de fortsat studerer båndoptagelsen. Vi kan bare håbe, at Sovjetunionen afslører sine opdag­elser i fremtiden. Verden har ret til at få sandheden at vide, afslutter Pravda artiklen, som blev trykt den 19. januar 1991.


Se link på næste side