Hjertet


Hvad betyder det, når der står hjertet i Bibelen?

Jeg har hørt mange forskellige forklaringer på det. Nogle siger, at det er det indre menneske, hvad der så menes med det! Nogle mener, at det er ånden. Nogle mener måske, at det er sjælen. Andre påstår, at det er sjælen og ånden. Hvad skal jeg tro på? Normalt menes der følelser, når der siges hjerte.

Når jeg så læste Bibelen med den opfattelse af betydningen, som jeg havde hørt, gav det altid problemer. Jeg traf nogle vers, hvor den mening af ordet ikke kunne passe. Til sidst blev jeg træt af at tro på alle de forskellige forklaringer, som jo ikke kunne passe, så jeg begyndte at undersøge sagen selv.

Det medførte, at jeg skrev mit førte bibelstudie “Bibelstudium om hjertet – ud fra det græske ord kardia”. Det græske ord kardia, som oversættes hjerte i Bibelen, betyder: hjerte, sjæl, sind, tanker, forstand.

I den norske Studiebibelen skriver de, at Bibelen ikke bruger ordet hjerte som mod­sæt­ning til hjerne. Det betyder heller ikke følelse i mod­sæt­ning til tanke. Det græske ord kardia indeholder langt mere end det, vi normalt tillægger ordet hjerte. Det bruges om det fysiske hjerte og om menneskets mentale og moralske aktivitet. Det indeholder langt mere end at omtale følelser.

Det græske ord kardia er brugt mere end 150 gange i Det nye Testamente.