Citron i vand

Her er en op­skrift med citron i vand af den medi­cinske seer Anthony William. Det er fra hans bog: Den medi­cinske seer – Sand­heden om sygdom og hvordan du hel­breder dig selv. – Råddet er i kapitel 18: Befri kroppen og hjernen for gift­stoffer.

Afgiftning

Anthony William an­be­faler en effektiv måde at af­gifte kroppen på. Det er at drikke dette om mor­genen, når man lige er stået op: 2 store glas vand (knap 1 liter i alt) med saften af en halv frisk­presset citron i hvert glas. – Når man har drukket det, bør leveren have ½ time til at rense ud, inden man så spiser mor­gen­mad. – Et andet sted har jeg læst, at vandet bør være tem­pe­reret. Det må ikke være is­koldt, det kan leveren ikke lide.

Ekstra effektiv

For at sætte ekstra skub i denne proces kan man til­sætte en tsk. rå hon­ning og en tsk. frisk­revet inge­fær. Leveren vil bruge hon­ningen til at gen­op­rette sine glu­ko­se­re­server og sam­tidig rense dybt­lig­gende gift­stoffer ud for at gøre plads til hon­ningen.

Hvorfor?

Hvorfor drikke dette? A.W. for­tæller, at mens vi sover ar­bejder leveren hele natten på at ind­samle gift­stoffer fra kroppen og rense dem ud. Når vi vågner er leveren klar til at blive hy­dreret (få noget rent vand) og blive skyllet ren med akti­veret vand (hvad det så end er).

Hvis man gør det til en vane og gør dette hver dag, så vil det med­føre et bedre hel­bred efter­hånden. – Der er mange andre gode råd i bogen.


Opskriften

I “Den medicinske seers guide til et sundt stof­skifte” skriver Ant­hony Wil­liam, at et stort glas citon- eller lime­vand er noget af det aller­bedste for væske­ba­lancen og til hjælp til af­gift­ning. At citron og lime virker ak­ti­ve­rende på drik­ke­vand. Sådan at det bedre kan hænge ved tok­siner i kroppen og skylle dem ud.

½ citron eller lime­frugt til 5 dl vand – Bør drikkes i små slurke.


Helbredende frugter

I “Den medicinske seers guide til en sund lever” skriver Anthony William noget om citron og lime­frugt: At de for­bedrer pro­duk­tionen af salt­syre og galde, og det er både i mængden og i styrken. At de inde­holder mikro­mi­ne­ral­salte, der er med til at ned­bryde syg­doms­frem­kald­ende orga­nismer som bak­terier, mug, svampe og gær. Derved er de, citrus­frugter, med til at be­skytte leverens im­mun­sy­stem.

Der er et højt calcium (kalk) ind­hold i citrus­frugter, og det binder sig til deres C-vitamin og trænger sammen ind i leveren. I leveren er de gode mod stag­na­tion, træghed og fedt­op­hob­ninger. Da de er med til at løsne og sprede fedt­celler.

Citrusfrugter renser snavset blod. De beskytter bug­spyt­kirtlen. Og de for­bedrer op­tag­elsen af glu­cose.

I denne bog an­be­faler han 2 lime­frugter til 5 dl vand.


Genbrug af citroner

Ja, jeg bruger faktisk citronen igen, når jeg har presset den. Nu bruger jeg øko­lo­giske ci­troner, de andre er jo over­flade­be­hand­lede. Jeg river først ci­tronen, og gemmer skallen i fryseren til senere brug. Så presser jeg ci­tronen. Og de pres­sede skaller lægger jeg i et glas og hælder rent koldt vand over. Så sætter jeg låg på og lader det stå i køle­skabet til dagen efter. Så kan jeg hælde vandet fra citro­nerne og for­tynde det med ½ del vand, før jeg så drikker et glas frisk citron­vand.

Jeg kan godt gøre det flere gange. Så jeg bruger vandet fra citronen i en uge.

Jeg har også gjort det med ap­pel­siner (øko­lo­giske), dem river jeg dog ikke, og jeg ud­vander dem kun en gang.