Kakao er sund

Jeg så denne korte video (4:49) af dr. Alan MandellThe HEALT­HIEST POWDER for Your Body and Overall Health! Dr. Mandell – Det SUNDESTE PULVER til din krop og gene­relle sundhed! Dr. Mandell.

Teksten under videoen

Kakao har et eks­tremt højt indhold af anti­oxi­danter, som hjælper med at be­skytte dine celler mod oxi­da­tion og al­dring. Rå kakao inde­holder mere end 20 gange så mange anti­oxi­danter som blåbær (ORAC-score). Den er fyldt med flavo­noider.

Disse nær­ings­stoffer har vist sig at hjælpe med at sænke blod­trykket og for­bedre blod­gen­nem­strøm­ningen til hjernen og hjertet. Kakao for­bedrer cir­ku­la­tionen og fug­tig­heden i huden. Cir­ku­la­tionen sti­mu­lerer ny blod­gen­nem­strøm­ning til hudens over­flade, så den for­bliver sund og glød­ende. Kakao er et stærkt anti­in­flam­ma­torisk middel, der dulmer rødme og uren­heder og for­bedrer hudens teint. Kakao har et højt ind­hold af jern og mag­ne­sium og er den rigeste føde­kilde til disse nær­ings­stoffer.

Dr. Alan Mandell fortæller

i videoen

Lige her er en af de sund­este kræfter på pla­neten, det hedder kakao­pulver. Ja, mange af jer har hørt om kakao, men kakao kommer fra den rå kakao­bønne. Kakao er op­varmet fra kakao. Det er altså blevet op­varmet, og det mister nogle nær­ings­stoffer, selvom både kakao og kakao er meget sundt for vores kroppe.

Hjernen

Men når det kommer til vores hjerne, er kakao rig på flavo­noider, især flavo­noler, som er blevet for­bundet med at for­bedre den kog­ni­tive funk­tion ved at øge blod­til­førslen til hjernen og poten­tielt be­skytte den mod alders­re­la­teret kog­nitiv til­bage­gang.

Huden

Og når det kommer til din hud, hjælper kakaos høje ind­hold af anti­oxi­danter, her­under flavo­noider og poly­fe­noler, med at be­skytte huden mod oxi­dative skader for­år­saget af ud­sæt­telse for UV-strå­ling og for­u­re­ning, hvilket bi­drager til hudens sundhed og ung­dom­me­lige ud­se­ende.

Humøret

Og når det kommer til dit humør og men­tale vel­be­find­ende, inde­holder kakao for­skel­lige for­bin­delser, her­under theo­bromin, der virker som en humør­for­stærker, der giver dig føl­elsen af af­slap­ning, ro, sindsro og gene­relt vel­be­find­ende.

Hormonsystemet

Og kakao har en di­rekte effekt på vores endo­krine system.

Blodsukkerniveauet

Flavonoiderne hjælper med at under­støtte in­su­lin­føl­som­heden og hjælper med at vende in­su­lin­re­si­stens, hvilket er frem­rag­ende til at styre blod­suk­ker­ni­veauet og re­ducere risi­koen for at ud­vikle in­su­lin­re­si­stens samt præ­dia­betes og dia­betes.

Tarmsundheden

Og når det kommer til tarmens sundhed, inde­holder kakao kost­fibre, som hjælper med at støtte for­døj­el­ses­sy­stemet ved at fremme regel­mæssig af­føring og øge tarm­floraen, så mikro­biomet holdes sundt, hvilket di­rekte på­virker im­mun­for­svarets sundhed.

Musklerne

Og kakaoens anti­oxi­dant­egen­skaber, især flavo­no­iderne og mag­ne­si­um­ind­holdet, hjælper med at re­du­cere træn­ings­frem­kaldte muskel­skader, fremmer muskel­gen­dan­nelse og under­støtter vævets gene­relle sundhed samt muskel­af­slap­ning i hele kroppen, så man undgår “charlie horses” og kramper.

Blodkredsløbet

Og til sidst, som for mig nok er et af de vig­tigste aspekter af, hvad kakao kan gøre for din krop, har det fan­tas­tiske hel­bred­ende me­di­cinske egen­skaber, når det kommer til dit kar­dio­vas­ku­lære system. De flavo­noider, der findes i kakao, især episk cakin, er blevet for­bundet med fan­tas­tiske sund­heds­mæs­sige for­dele, disse for­bin­delser hjælper med at fremme en sund blod­gen­nem­strøm­ning til alle væv, kirtler og celler.

Det forbedrer funk­tionen af endo­tel­cel­lerne, der er for­ingen i arte­rierne, og det re­du­cerer risi­koen for blod­propper. Og hvis du har for­højet blodtryk, bør du helt sik­kert be­gynde at tage til­skud af kakao­pulver, fordi kakaoen på­virker den indre del af arte­rierne og får dem til at slappe af og ud­vide sig. Når de ud­vider sig, kan der komme mere blod igennem til cel­lerne, hvilket af­laster hjertet og sænker dit blod­tryk.

Og de anti­oxi­da­tive egen­skaber i kakao, især flavo­no­iderne og poly­fe­no­lerne, be­kæmper oxi­da­tivt stress og re­du­cerer skader for­år­saget af frie ra­di­kaler. Den anti­oxi­da­tive akti­vitet under­støtter arte­ri­ernes sundhed og re­du­cerer risi­koen for til­stop­ning af arte­rierne, som vi kalder åre­for­kalk­ning.

Kolesteroltallet

Og endelig, når det kommer til at styre kole­ste­rol­tallet, hvis dit LDLs, dit Low-Density Lipo­protein, er højt, eller dit kole­sterol­tal er højt, har ind­tag­else af kakao en di­rekte ind­virk­ning på kole­ste­rol­tallet, idet det hjælper med at sænke det og re­du­cere oxi­der­ingen, hvilket fremmer sundere og over­ord­nede kole­ste­rol­pro­filer.

Kakao gør godt

Jeg kan fortælle dig af egen er­faring, at hvis du be­gynder at sup­plere med kakao i dine smoot­hies, på dine des­serter, på din frugt, hvor end du kan lide at putte det, vil det gøre vid­under­lige ting for dit hjerte, dine arte­rier, dit blod­tryk, dit im­mun­sy­stem, dine tarme, dine celler i din krop, din hjerne, og jeg kan blive ved. Og det af­gør­ende er, at du af­prøver det, og så vil du se de fan­tas­tiske re­sul­tater.

Afslutning

Jeg håber, at du fandt denne video nyttig. Del den gerne med dine venner og fa­milie, skriv dine kom­men­tarer neden­for, og vig­tigst af alt: Hav en god dag, jeg er læge Alan Man­dell.