Oprejst fra de døde


“Raised from the dead”


Sådan hedder videoen, og den handler  om en afrikansk pastor, som døde d. 30. november 2001 efter en bilulykke. Han blev oprejst fra de døde 3 dage senere – d. 3. december 2001.


Videoens start

30. november 2001 kørte pastor Daniel Ekechukwu og en ven fra Onitsha i Nigeria til hans faders landsby udenfor Owerri for at aflevere en julegave.

På vejen hjem forsøgte pastor Daniel at bruge bremserne på den nederste del af en stejl bakke ikke langt fra hans hjem. Bremse pedalen gik lige i bund uden modstand (den var gået i stykker).

Bilen stødte mod en sten støtte og Daniels brystkasse blev trykket ind i rattet og hans hoved ind i forruden. Han blev hastigt bragt til det nærmeste hospital i Onitsha og kom på intensivafdelingen. Hans tilstand blev beskrevet som alvorlig.

I døds skyggens dal

Hans kone kom og besøgte ham på hospitalet. De sagde til ham: ”Din kone er her. Din kone er her”. Han åbnede øjnene og kaldte på hende. Hun spurgte ham, om han ville efterlade hende og børnene. Det måtte han ikke. Han spurgte hende, hvor han var. Hun svarede på Boremeio hospitalet. Han sagde, at hvis hun elskede ham og ikke ønskede, at han skulle dø der, skulle hun sørge for, at han kom hen til sin læge i Owerri.

Daniel blev flyttet, men med alvorlige advarsler fra lægestaben. Kun få minutter ude på turen, begyndte han at få vejrtrækningsproblemer. Daniel sagde til sin hustru, at hun måtte tage sig af børnene og tjenesten, at han havde bygget et hus til hende, og at hun ikke skulle bekymre sig. Hun skulle tage sig af det hele.

Daniel sagde, at nogle af os var kaldet til at gå hinsides i en tidlig alder, og at han var én af dem. Hans rejse var slut. Så begyndte hans hustru at græde, fordi hun skulle blive enke. Hun tænkte på, hvad fremtiden ville indebære, og hun sørgede og græd. De holdt om hende, for at hun ikke skulle græde. Hun kunne ikke styre sig selv.

På videoen, som blev lavet, efter at han er kommet tilbage til livet, fortæller han også lidt om, hvad han oplevede i Paradis og i Helvede, som han besøgte, mens han var død.


Videoen – se den selv!

Du kan downloade videoen “Raised from the dead” med danske under­tekst­er ved at klikke på det farvede felt:

Oprejst fra de døde

Den varer knap 35 minutter. Billed­kva­li­tet­en er ikke særlig god. Men indholdet er forståeligt nok.

Videoen fylder knap 69 MB. Det er en vmv-fil. Jeg har ingen problemer med at afspille den. – Jeg fik den fra Vagn Ras­mus­sens hjemmeside.

Videoen kan også købes flere steder på DVD. Om deres billed­kva­li­tet er bedre, ved jeg ikke.