Ideen til Margit’ æblekage
I foråret 2022 havde vi stadig så dejligt mange vardeæbler (madæbler). Jeg ville jo gerne bruge dem til noget. Jeg kunne jo ikke lave æblegrød hele tiden. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at bage en æblekage. Så jeg gik på jagt i mine opskrifter og nok også på nettet, men jeg kunne ikke finde nogen, som jeg var tilfreds med.
Hvorfor ikke? Jeg ville gerne have en kage med masser af æbler. Det var jo for at få nogle æbler brugt, og fordi æbler er sunde. Men jeg synes, der var alt for lidt æbler i opskrifterne i forhold til dejen. Så var der også altid så meget sukker og fedtstof og vel også æg i kagerne. Så jeg tænkte, at jeg ville prøve at lave min egen æblekage. En sund æblekage.
Mit indhold
Ja, jeg ville lave en sund æblekage. Jeg ville have meget æble i. Jeg ville ikke have æblerne i stykker, det bryder jeg mig ikke så meget om, jeg ville prøve at rive dem. Der skulle ikke så meget sukker og olie og æg i, som tit er normalt. Jeg ville have kværnet havregryn i, for havregryn er sundt. Jeg ville også have kokosfibermel i for det giver en god smag og er også sundt. Jeg ville ikke bruge mælk, men vand og lidt fløde. Æblerne burde nok rives i citronvand, så de ikke ville blive så hurtigt brune, og det ville også give mere smag til æblerne. Så kunne jeg bruge natron i stedet for bagepulver. Vaniljesukker er godt til æbler, så det skulle også i.
Og så skulle den være nem og hurtig at lave, for jeg ville gerne kunne lave den tit. Derfor vejer jeg de først dele direkte i røreskålen. Så var det bare at finde ud af forholdet.
Så lavede jeg min første udgave, den blev rigtig god. Men jeg eksperimenterede videre med kagen for at finde det forhold, som jeg synes var bedst. Så det er den bedste udgave, jeg har lagt ud. Jeg brugte af de fødevarer, jeg allerede har og godt kan lide at bruge.
Blev ikke træt af den
Jeg har lavet mange æblekager efterhånden. Vi fik et stykke af den næsten hver dag i 3 måneder, og vi blev ikke træt af den. Jeg kan ligefrem mærke at den er sund at spise. Den gør godt.
Sunde udgaver som jeg bruger
Jeg bruger hovedsageligt økologiske produkter.
Sødestoffer, almindelig hvid roe-sukker, erstatter jeg med rørsukker. Og jeg bruger Demerara rørsukker, da det virker som om, den er sundest. Og så bruger jeg denne SteviaSød.
Olierne er koldpressede og jomfru (1. gangs presning).
Jeg bruger denne kokosfibermel.
Havregryn og mel er fuldkornsprodukter.
Som salt bruger jeg en sundere udgave end natrium-klorid.
Fortsætter næste side med
Spørgsmål