Spørgsmål
Havregryn
Nogle vil nok spørge, hvorfor jeg bruger havregryn. Det gør jeg fordi, havregryn er sunde, og der er meget fiber og tryptofan i. Hvad tryptofan skal gøre godt for, kan du se på min side “Tryptofan“. Hvorfor kværner jeg dem? Det gør jeg, fordi jeg bruger at erstatte noget af hvedemelet med havregryn, og havregryn er jo så grove, selvom de er finvalsede.
Nogle vil nok spørge om havregrynene skal kværnes, om ikke de kan bruges som de er? Dertil må jeg sige, at du jo kan prøve. Men havregryn suger væske, så måske skal de så have tid til at suge væske, før de bages. Prøv om du har lyst. Jeg ved ikke om de kan blendes i stedet for at kværne dem, for det har jeg ikke prøvet.
Kokosfibermel
Kan der bruges kokosmel i stedet for kokosfibermel? Prøv om du har lyst. Jeg har ikke prøvet. Jeg bruger denne kokosfibermel.
Sødestofferne
Er det nødvendigt at bruge rørsukker? Du må lave din kage, som du vil. Jeg ville have en kage, som ikke er usund. Og almindeligt hvidt roesukker er genmanipuleret, så vidt jeg har forstået, og det er ikke sundt.
Skal der SteviaSød i? Nej, det bestemmer du jo selv. Jeg har prøvet at glemme det. Så er kagen bare ikke så sød.
Æblerne
Kan der bruges andre slags æbler? Selvfølgelig kan der det. Når jeg bruger demerara rørsukker og vardeæbler så bliver kagen så brun, så det slet ikke kan ses, at der er æbler i. Når jeg bruger andre sorter æbler, bliver kagen knap så brun, og ovenpå kan der ses revne æbler. Den smager lige godt, så det er bare udseende. Men selvfølgelig smager kagen af det, den er lavet af. Skal æblerne skrælles? Det ved jeg ikke. Jeg har ikke prøvet at bage med æbleskræl.