Margit’ æblekage


Spørgsmål

Havregryn

Nogle vil nok spørge, hvorfor jeg bruger havre­gryn. Det gør jeg fordi, havre­gryn er sunde, og der er meget fiber og tryp­tofan i. Hvad tryp­tofan skal gøre godt for, kan du se på min side “Tryp­tofan“. Hvorfor kværner jeg dem? Det gør jeg, fordi jeg bruger at er­statte noget af hvede­melet med hav­re­gryn, og hav­re­gryn er jo så grove, selvom de er fin­val­sede.

Nogle vil nok spørge om hav­re­grynene skal kværnes, om ikke de kan bruges som de er? Dertil må jeg sige, at du jo kan prøve. Men havre­gryn suger væske, så måske skal de så have tid til at suge væske, før de bages. Prøv om du har lyst. Jeg ved ikke om de kan blendes i stedet for at kværne dem, for det har jeg ikke prøvet.

Kokosfibermel

Kan der bruges kokos­mel i stedet for kokos­fiber­mel? Prøv om du har lyst. Jeg har ikke prøvet. Jeg bruger denne kokos­fiber­mel.

Sødestofferne

Er det nød­vendigt at bruge rør­sukker? Du må lave din kage, som du vil. Jeg ville have en kage, som ikke er usund. Og almin­deligt hvidt roe­sukker er gen­mani­pu­leret, så vidt jeg har for­stået, og det er ikke sundt.

Skal der SteviaSød i? Nej, det bestemmer du jo selv. Jeg har prøvet at glemme det. Så er kagen bare ikke så sød.

Æblerne

Kan der bruges andre slags æbler? Selv­føl­gelig kan der det. Når jeg bruger deme­­rara rør­­sukker og varde­æbler så bliver kagen så brun, så det slet ikke kan ses, at der er æbler i. Når jeg bruger andre sorter æbler, bliver kagen knap så brun, og ovenpå kan der ses revne æbler. Den smager lige godt, så det er bare ud­se­ende. Men selv­føl­gelig smager kagen af det, den er lavet af. Skal æblerne skrælles? Det ved jeg ikke. Jeg har ikke prøvet at bage med æble­skræl.